Kaljano paruošimas: kaip vyksta ir ką reikia žinoti?

Kaljanas gali ne tik būti graži vakarėlio puošmena, bet ir labai maloni vaišė svečiams. Tačiau tam, kad kaljanas suteiktų malonumą, reikia ne tik nupirkti kokybišką kaljaną bei jo priedus, bet ir tinkamai paruošti.

Kokią taurelę rinktis?

Pirmas klausimas, kurį užduoda daugelis – kaip išrinkti tinkamiausią taurelę? Nors taurelės parinkimas neatrodo sudėtingas, netinkamai išrinkus ne tik bus sunkiau sušildyti kaljaną, bet ir dūmų gali būti nedaug. Jeigu norite tinkamai pasirinkti taurelę, atkreipkite dėmesį į tai, kaip ruošite kaljaną ir kokius angliukus pirksite.

Kiek vandens užpilti?

Sekantis klausimas, į kurį daugeliui sunku atsakyti, kiek iš tikrųjų reikia vandens užpilti, kad jo būtų nei per daug, nei per mažai? Įprastai patariama pilti tiek vandens, kiek reikia, jog vamzdelis būtų apsemtas. Neretai galima pamatyti nedidelę užuominą, ar įpylėte vandens pakankamai. Jeigu matosi burbuliavimas, tuomet vandens pakanka.

Rinktis foliją, karščio kamerą ar kaminėlį?

Kitas klausimas, kokį kaitinimo būdą rinktis? Įprastai pateikiami trys pasirinkimas. Vienas jų – kaitinimas folija. Šis pasirinkimas populiariausias, kadangi kaitinant foliją vanduo įšyla greičiausiai. Tačiau tai nereiškia, kad visi orientuojasi tik į įšilimo greitį. Kai kuriems tai visiškai nesvarbu ir jie renkasi būdus, kurie sušildo vandenį šiek tiek lėčiau. Tai gali būtų tiek karščio kamera, tiek kaminėlis. Abu šie būdai tinkamai sušildo vandenį ir padeda pagaminti daug dūmų ir bet paruošti kaljaną naudojimui.

Kada traukti kaljaną?

Na, ir paskutinis klausimas, kada traukti ir naudoti kaljaną? Į šį klausimą atsakyti sudėtinga, kadangi tai priklauso nuo to, kokį kaitinimo būdą pasirinksite, iš dalies kartais priklauso ir nuo taurelės bei angliukų. Neretai kaljanai įkaista per 5-8 minutes. Tačiau tai nėra limitas. Tam tikrais atvejais kaisti gali šiek tiek ilgiau arba trumpiau. Neskubėkite kaljano išimti per anksti ir leiskite jam įkaisti tiek, kiek reikia. Tačiau neperkaitinkite. Jeigu kaljanas per daug įkais, tuomet grauš gerklę ir sukels nemalonumų. Kaljano paruošimas nėra sudėtingas, tik reikia atidžiai atkreipti dėmesį, kada įšyla. Daugiau informacijos https://hookahshop.lt/kaip-paruosti-skanu-ir-duminga-kaljana/

Related Post